Horeca & Festivals

De selfiecampagne is op 1 oktober beëindigd, maar je kunt nog steeds jouw hotel, restaurant, café of festival als kraanwaterlocatie activeren op de Kraanwaterkaart. Dit kan als jouw gasten kraanwater krijgen als ze daarom vragen. Je kunt jouw locatie activeren door onderstaand formulier te gebruiken. 

Waarom zou je kraanwater schenken in jouw horecagelegenheid of festival? Omdat kraanwater het allerbeste water is dat je je gasten kunt voorzetten! Het kost jou weinig en levert je veel waarde op: tevreden gasten, duurzamere bedrijfsvoering en meer omzet. Meer informatie over het schenken van kraanwater vind je hier.

 

Jouw gasten willen kraanwater! Dat is ook niet zo gek, want Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld Daar moeten we vooral trots op zijn en er volop gebruik van maken.

Het schenken van kraanwater is in veel landen erg normaal. Gasten waarderen de service zeer en zouden dit ook graag in eigen land terugzien. 89% vindt het gastvrij als restaurants standaard kraanwater op tafel zetten.

Het niét schenken van kraanwater staat op de 7e plaats van ergernissen van jouw gasten. Overlast of rekeningen die niet blijken te kloppen vinden zij minder storend.

Kraanwater is van hoge kwaliteit dankzij de kwaliteitseisen die er bij de wet aan gesteld worden: kraanwater wordt op maar liefst 65 stoffen gecontroleerd.


Door kraanwater te schenken laat jij zien dat je een duurzame onderneming bent: je produceert veel minder afval en de CO2 uitstoot neemt enorm af, deze is 400 keer lager dan bij gebotteld water.

Met het  schenken van kraanwater voorkom je omzetdaling. Enkele veelgehoorde bezwaren van ondernemers zijn:

“Het kost mij geld om kraanwater te schenken”. Dat hoeft niet. Uit onderzoek blijk dat mensen €1 euro willen betalen voor een karaf kraanwater. Met een inkoopprijs van 0,1 cent is je marge groot. 

“Als ik kraanwater schenk, drinken mijn gasten niks anders meer”. Dit blijkt erg mee te vallen: uit onderzoek blijkt dat gasten niet minder alcoholische dranken bestellen als zij kraanwater drinken.